În secțiunea „Resources” găsiți soluţii la problemele pe care le întâmpină cercetătorii și birourile de transfer tehnologic ale instituțiilor din sistemul public.

 

 1. Schimbarea condiţiilor (dezavantajoase) din contractele de colaborare cu industria, pentru înlocuirea contractelor de tip „servicii” cu contracte pe bază de proprietate intelectuală.
  • Secţiunea „Contracte de transfer tehnologic oferă bune practici şi modele de documente ce pot fi preluate şi folosite de către juriştii instituţiilor pentru a optimiza beneficiile din orice colaborare industrială.
   ​​
 2. Securizarea neadecvată a drepturilor de proprietate intelectuală de către instituţii. Este esențial ca drepturile asupra invențiilor să fie transferate de la inventatori către instituții, în conformitate cu legislația în vitoare, asigurând cointeresarea inventatorilor cu cel puțin 30% din veniturile obţinute de instituţie. 
 3. Dificultatea în identificarea partenerilor interesaţi de invenţiile generate în instituţie. Brevetele nu sunt simple obiecte ce sunt scoase „la vânzare” de către instituții, ci instrumente ce trebuie exploatate pentru a atrage și a cultiva relații de lungă durată cu parteneri industriali puternici, activi pe piețele internaționale. Parcurgerea etapelor TRL către piață nu se poate face dintr-un singur pas, ci necesită colaborare susținută pe termen mediu și lung.
  • Secţiunea „IP şi procese interne oferă soluţii de conectare şi promovare a instituţiilor şi tehnologiilor româneşti către companiile high-tech şi mediul investiţional din Europa şi SUA, pentru a creşte şansele de valorificare a tehnologiilor dezvoltate. Reţeaua de experţi asociaţi ResearchForIndustry şi sprijinul partenerilor de la EPFL Lausanne oferă o deschidere internaţională unică pentru mediul academic românesc.
    
 4. Intensitatea redusă a activităţii antreprenoriale. Problema motivării, a construirii de echipe antreprenoriale, a finanţării şi a conectării la ecosisteme avansate sunt probleme complexe, dar pentru care există soluţii.
  • Secţiunea „Antreprenoriat şi start-up-uri oferă informaţii privind mentalităţile şi vocabularul de bază al procesului antreprenorial şi metode de interconectare la ecosisteme avansate, inclusiv la sursele de finanţare.

 


 

Research For Industry - Venture Contect Research For Industry - Arott Research For Industry - Romanian Startups Research For Industry - CCifer Research For Industry - Spherik Research For Industry - CIDO Research For Industry - Spherik