Un inventator din Deva a fost premiat, sambata, cu medalie de aur la Salonul International de Inventii de la Geneva, pentru "Good Fill" - un dispozitiv cu ajutorul caruia soferii isi pot alimenta autovehiculele cu lichid de parbriz si care ar putea fi montat in benzinarii sau parcari de pe autostrada, anunță Hotnews.

 

 

"<<Good Fill>> este un dispozitiv cu ajutorul caruia se poate alimenta lichid de parbriz pentru orice tip de autovehicule si care poate fi amplasat in benzinarii, service-uri auto sau in parcarile de pe autostrada, astfel ca soferii sa poata alimenta cu carburant in paralel. Juriul a apreciat ca unul dintre principalele beneficii ale inventiei este eliminarea clasicelor bidoane din plastic in care era stocat agentul de curatare si pe care nu toti soferii le recicleaza. De asemenea, alimentarea este precisa si se elimina astfel inconvenientul ca multi dintre soferi reusesc sa toarne un sfert din lichid pe langa recipientul autovehicului", a declarat Corneliu Birtok Baneasa.

 

VIDEO Good Fill

 

Inginerul devea a castigat, de-a lungul anilor, cu inventiile sale premii la saloanele de inventica de la Geneva, Moscova, Kuwait si Romania. Primul si unul dintre cele mai importante premii a fost medalia de aur, obtinuta in aprilie 2010, la Salonul International de Inventii de la Geneva cu un dispozitiv dinamic de transfer al aerului care scade consumul de carburant si emisiile poluante. Corneliu Birtok Baneasa are 36 de ani si a absolvit Facultatea de Inginerie din Hunedoara, sectia Autovehicule Rutiere.

 

Mai multe detalii aici. 


 

Research For Industry - Venture Contect Research For Industry - Arott Research For Industry - Romanian Startups Research For Industry - CCifer Research For Industry - Spherik Research For Industry - CIDO Research For Industry - Spherik